Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Έτοιμο διάγγελμα της Ελισσάβετ από το 1983 για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Η ομιλία που είχαν ετοιμάσει για να διαβάσει η βασίλισσα Ελισάβετ στην περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος συγκλονίζει.


Το περιεχόμενο φαίνεται να ειναι τρυφερό και γεμάτο ελπίδα για το μέλλον με αναφορές στο παρελθόν και στην ίδια της την οικογένεια όμως πίσω απο τις λέξεις αυτές βλέπουμε μια ομιλία που αν και γραμμένη το 1983 προβλέπει το μέλλον.Το υποθετικό σενάριο αναφέρεται σε ενα "νέο κακό", αυτό το "νέο κακό" είναι - όπως αναφέρει - η τεχνολογία.  Με αυτή την ομιλία δεν βλέπουμε μόνο πόσο μεγάλες ε'ιναι οι πιθανότητες ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και πόσο κοντά στην πραγματικότητα του σήμερα είναι. Το υποθετικό αυτό σενάριο που ζωντανεύει μέσα από την σύντομη ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρεται σε μία από τις μεγαλύτερς απειλές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Μεγάλη Βρετανία - την πυρηνική καταστροφή.

Την ομιλία που σκέφτηκαν αξιωματούχοι του Whitehall σε μία από τις πιο σκληρές περιόδους του Ψυχρού Πολέμου, δεν κατεγράψαν ποτέ, ωστόσο φαίνεται το έγγραφο να ηταν για ενα πιθανό πόλεμο μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Δύσης.

Το κείμενο που γράφτηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου 1983 αναφέρει:
"Όταν σας μίλησα πριν περίπου 3 μήνες όλοι γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες μας. Οι φόβοι ενός πολέμου φαινόντουσαν να ειναι μακρυά όσο η οικογένειά μου κι εγώ μοιραζόμασταν τη χαρά των Χριστουγέννων με την αυξανόμενη οικογένεια της Κοινοπολιτείας.

Τώρα, αυτή η τρέλα του πολέμου εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και η γενναία χώρα μας πρέπει να προετοιμαστεί για να επιβιώσει απέναντι σε μεγάλες αντιξόοτητες.


Δεν έχω ξεχάσει τη θλίψη και την υπερηφάνεια που ένιωσα όταν η αδελφή μου κι εγώ μαζεμένες γύρω από το ασύρματο ακούγαμε τα λόγια του πατέρα μου εκεινη την ημέρα του 1939 (όταν άρχισε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος). Δεν φαντάστηκα ποτέ οτι αυτο το καθηκον θα βαρύνει και τις δικές μου πλάτες μια μέρα.

Ολοι γνωρίζουμε οτι οι απειλές που μας περιμένουν σήμερα ειναι μεγαλύτερες απο μια οποιαδήποτε αλλη στιγμή στην ιστορία μας. Ο εχθρός δεν ειναι ο απλος στρατιώτης με το όπλο του ή ακόμη και ο πιλότος που βρίσκεται πάνω απο τις πόλεις μας, ο εχθρός σήμερα ειναι η θανατηφόρα δύναμη της τεχνολογίας.

Αλλά όποιες απειλές μας περιμένουν όλους, οι ιδότητες που έχουν βοηθήσει να διατηρήσουμε ακέραιη την ελευθερία μας κατά τη διάρκεια αυτού του λυπηρού αιώνα, θα γίνουν για αλλη μια φορά η δύναμή μας.

Ο σύζυγός μου κι εγώ μοιραζόμαστε με τις οικογένειες όλης της χώρας το φόβο για τους γιους και τις κόρες, τους συζύγους και τους αδελφούς που μας άφησαν για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. Ο αγαπημένος μου γιος, Άντριου αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή με τη μονάδα του και προσευχόμαστε συνεχώς για την ασφάλεια όλων των στρατιωτών, αλλά και των γυναικών στα σπίτια και στο εξωτερικό.

Αν οι οικογένειες μείνουν ενωμένες δίνοντας ενα σπίτι σε αυτούς που ειναι μόνοι, η θέληση της χώρας μας για να επιζήσει δεν θα σπάσει.

Το μήνυμα μου ειναι απλό βοηθήστε αυτους που ειναι μόνοι και άστεγοι και αφήστε η οικογένεια σας να γίνει το επίκεντρο της ελπίδας και της ζωής σε αυτους που το έχουν ανάγκη.


Μαζί θα νικήσουμε αυτο το "νέο κακό"…

Ο Θεός μαζί σας. "

 http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου